Ta kontakt med oss
TA KONTAKT MED OSS
Avdelinger
Ta kontakt med oss
64 83  00 00
Ta kontakt med oss
TA KONTAKT MED OSS
Avdelinger
Ta kontakt med oss
64 83  00 00
Logo-liggende-2
search
menubar
Seksjonering av eiendom | Advokat Nicolaisen

Seksjonering av eiendom


Advokatfirmaet Nicolaisen blir stadig kontaktet av utbyggere og privatpersoner som trenger bistand til seksjonering av eiendom og rådgivning knyttet til denne prosessen. Seksjonering av eiendom er praktisk og gir eiere av eiendom muligheten til å dele opp en større eiendom inn i flere selvstendige enheter. 
 
portrettbilde_christian_halvorsen-min
Skrevet av Christian HalvorsenSenioradvokat 
95 83 70 17 | E-post | Linkedin
Christian Halvorsen
Ring Advokat Nicolaisen
Ring oss 64 83 00 00
Send epost Advokat Nicolaisen
firmapost@advonico.no
firmapost@advonico.no

Artikkelen tar for seg konseptet seksjonering av eiendom, dens fordeler, og litt om prosessen.


Seksjonering av eiendom
Advokatfirmaet Nicolaisen blir stadig kontaktet av utbyggere og privatpersoner som trenger bistand til seksjonering av eiendom og rådgivning knyttet til denne prosessen. Seksjonering av eiendom er praktisk og gir eiere av eiendom muligheten til å dele opp en større eiendom inn i flere selvstendige enheter. Artikkelen tar for seg konseptet seksjonering av eiendom, dens fordeler, og litt om prosessen.

 

Hva er seksjonering av eiendom?
Seksjonering av eiendom innebærer å dele én eiendom inn i seksjoner som utgjør selvstendige enheter. Man kan seksjonere både bygningsmassen og tomten.

Vi har bistått mange klienter med seksjonering og en typisk seksjonering innebærer at en eiendomsutvikler river et gammelt hus og setter opp to nye boliger på eiendommen. Den eksisterende tomten vil da deles inn i to seksjoner. Disse enhetene, kjent som seksjoner, gir eierne eierskap til en bestemt del av eiendommen, samt felles eierskap til fellesområders som typisk vil være veien inn til eiendommen. Hver seksjon vil få sitt eget grunnboksblad når seksjoneringen er tinglyst. Det vil fremgå her hva som ligger til hver seksjon.

Seksjonering av eiendom Kristian Bredesen Advokatfirmaet Nicolaisen

Seksjonering av eiendom innebærer flere trinn fra innsendelse av søknad til kommunen og frem til tinglysing hos Kartverket. 

Christian Halvorsen // Senioradvokat
95 83 70 17​ /  christian.halvorsen@advonico.no

 

Fordeler ved seksjonering av eiendom
Seksjonering av eiendom har flere fordeler, og er blant annet rimeligere og enklere enn fradeling av eiendom. Seksjonering gir også muligheter for en mer effektiv utnyttelse av eiendommen og er praktisk, samt at det kan bidra til verdiøkning på eiendommen. Vi har blant annet bistått med seksjonering av næringseiendommer hvor eiendommens totale verdi har økt betydelig etter seksjonering, samt at eier etter seksjonering kan selge selvstendige enheter eller leie ut disse.

Eiere av seksjoner har full eierskap til sin enhet, og de kan gjøre endringer og vedlikehold etter eget ønske uten å påvirke de andre seksjonene. Hovedregelen er at seksjonering av eiendom ikke utløser dokumentavgift, men det finnes unntak.


Søknad om seksjonering
Seksjonering av eiendom innebærer flere trinn fra innsendelse av søknad til kommunen og frem til tinglysing hos Kartverket. Det er kommunen som er seksjoneringsmyndighet og de som beslutter om vilkårene for seksjonering er oppfylt eller ikke.


Verdifull prosess
Seksjonering av eiendom er en verdifull prosess som gir eiere muligheten til å maksimere utnyttelsen av eiendommen sin. Det gir også flere fordeler, inkludert økonomisk fleksibilitet og uavhengighet for eierne. Imidlertid er det viktig å forstå de juridiske og administrative kravene som følger med en seksjonering. Med riktig planlegging og forståelse kan seksjonering av eiendom være en gunstig strategi for eiendomsutviklere og eiere av flerfamilieboliger.

Ring Advokat Nicolaisen
Kontakt oss for en uforpliktende samtale 64 83 00 00
Send oss en forespørsel
Del på:
facebook
in
Lars Baklund

Lars Baklund

Lars Baklund
Advokat / Partner
Christian Halvorsen

Christian Halvorsen

Christian Halvorsen
Senioradvokat
Ole-Sverre Midling-Hansen

Ole-Sverre Midling-Hansen

Ole-Sverre Midling-Hansen
Senioradvokat
Kristian Bredesen

Kristian Bredesen

Kristian Bredesen
Advokat
logo-icon%20footer

Kontaktinformasjon

Olavsgaard – Lillestrøm
Hvamstubben 17 2013 Skjetten
Telefon: 64 83 00 00
Telefaks: 63 84 34 64
Bekkestua – Bærum
Bærumsveien 205-207 
Telefon: 67 15 00 00
Jessheim – Ullensaker
Storgata 11 A, 3 etg,
2050 Jessheim

Telefon: 63 99 00 00
Solli Plass – Oslo
Henrik Ibsens gate 90 3. etg. 
Telefon: 23 28 28 00
Råholt
Flaenbakken 2, 2070 Råholt
Telefon: 63 99 00 00