Ta kontakt med oss
TA KONTAKT MED OSS
Avdelinger
Ta kontakt med oss
64 83  00 00
Ta kontakt med oss
TA KONTAKT MED OSS
Avdelinger
Ta kontakt med oss
64 83  00 00
Logo-liggende-2
search
menubar

Nå innføres nye krav til kjønnsfordeling i styrer

Nå innføres nye krav til kjønnsfordeling i styrer i aksjeselskaper
tom-carsten-troberg-min
Publisert: 08.02.2024
Skrevet av Tom Carsten TrobergAdvokat / Partner 
902 00 200 | E-post | Linkedin
Tom Carsten Troberg
Fra 1. januar 2024 innføres nye krav til kjønnsbalanse i styrer. Endringer i aksjeloven innføres som et svar på samfunnets økende krav til mangfold og likestilling. Justeringen er et direkte resultat av politiske ønsker om raskere utvikling på dette området, for å fremme en mer rettferdig fordeling av beslutningsmakt i næringslivet.

De nye kravene til kjønnsbalanse i styrer markerer en overgang fra forventning til et juridisk krav. Det innebærer altså en juridisk forpliktelse til å sørge for riktig kjønnsbalanse i styrer. Aksjeselskapers styrer skal nå ha like stor andel kvinner som menn, det vil si 40% kjønnsrepresentasjon.

Per nå gjelder reglene primært for større virksomheter, men det er forventet at lignende krav vil utvides til også å gjelde mindre selskaper over tid.

At det nå innføres krav om kjønnsbalanse handler ikke først og fremst om å oppfylle kvoter. Det har vist seg at en balansert kjønnsfordeling i styrer bidrar til bedre beslutningstaking og økt innovasjon, via et bredere spekter av perspektiver og erfaringsbakgrunner – noe som er avgjørende for å møte dagens komplekse forretningsutfordringer. Regelverket innebærer dermed ikke bare en juridisk forpliktelse, men også en strategisk tilnærming for å fremme bærekraftig og effektiv ledelse.

Les mer her

Nå innføres nye krav til kjønnsfordeling i styrer i aksjeselskaper
Har du spørsmål knyttet til noen av regelendringene? Ta gjerne kontakt med en av våre advokater.
Ring Advokat Nicolaisen
Kontakt oss for en uforpliktende samtale 64 83 00 00
Send oss en forespørsel
Del på:
facebook
in